1.625.180 tilfredse kunder
Europas Nr.1 inden for træningsudstyr til hjemmebrug
Du kan stole på vores kunder.
Aktuelt 59.558 produktbedømmelser
ergometer
Køb

Motionscykel


hos Sport-Tiedje - Europas nr. 1 inden for hjemmefitness

Motionscykler muliggør watt nøjagtig, ledskånende træning i privaten

 • Pris
 • Svingmasse
 • Anvendelse
 • dyb indstigning

Pris

Vælg venligst den ønskede prisklasse

Prisleje

Prisområde

kr til kr 1946 54667
Slet filter

Svingmasse

Bevægelseskvaliteten afgøres af faktorer som f.eks. svingmasse, materiale- og forarbejdningskvalitet og omsætningsforhold. Vores fitnesseksperter har under dette punkt samlet alle faktorer, der er afgørende for en høj bevægelseskvalitet.

Filtrér med bevægelseskvaliteten som kriterie, for at vælge motionscykler med særlig behagelige bevægelsesforløb.

Bevægelseskvalitet

Slet filter

Anvendelse

Motionscykler til hjemmebrug er konstrueret til privat brug. Semiprofessionelle motionscykler er konstrueret så robust, at de har en længere levetid og derfor kan benyttes på hoteller, klubber og virksomeder. Motionscykler til professionel brug egner sig bedst til brugen i motionscentre. Semiprof. og prof. motionscykler yderst holdbare, da de er fremstillet af kvalitets materialer. Således er de også yderst velegnet til ambitiøs hjemmebrug.

Anvendelsesområde

Slet filter

dyb indstigning

En dyb indstigning muliggør særlig let op- og nedstigning fra motioncyklen. En dyb indstigning kan særlig anbefales for ældre mennesker eller personer med helbredsmæssige indskrænkninger.

dyb indstigning

Slet filter
Tobi
Køb sikkert
Din bestilling er krypteret med 256-bit-SSL
77x i Europa Butikssøgeren
stores
sortering
Artikel pr. side:
Gengivelse
Side
Sport-Tiedje tester alle motionsredskaber grundigt. Derefter vurderer vores team, som består af idrætsuddannede medarbejdere, aktive sportsmænd og service-teknikere med mange års erfaringer, produkterne i de forskellige kategorier. Ved hjælp af Sport-Tiedjes vurderinger kan du lettere sammenligne produkterne med hinanden og finde frem til dét træningsredskab, som passer til din træning. .
Til udstyret hører f.eks. bremsesystemet, som sørger for behagelige træningsbevægelser. I sammenspil med træningscomputeren er nøjagtige modstandsindstillinger og afvekslende træning muligt. Transportruller, flaskeholder, pulsmåler er tilbehør som øger træningskomforten og effektiviteten og bidrager således til en god bedømmelse.
En robust rammekonstruktion og høj egenvægt sørger for, at motioncyklen har en god stabilitet. Det betyder, at motioncyklen kan tåle en højere vægtbelastning, rammen og styret er roligere, selv ved en høj træningsintensitet. Redskabet holder længere.
Udover omsætningsforholdet er svingmassen vigtig, når man tager rundløbet i betragtning. Svingmassen består af svinghjul, krank, kuglelejer etc. Jo bedre rundløbet er, desto mere skånsom er din træning.
En ergonomisk konstruktion af ergometeret forebygger træthedstegn og fysiske holdningsfejl. Detaljer som regulering og variabel indstilling af sæde og styr, en dyb indstigning, pedalafstand og den generelle konstruktion af redskabet sørger for en god ergonomi.
Artikel pr. side:
Side

Købsvejledning om motionscykler: her de vigtigste ting om de populære motionsredskaber

Motionscykler eller kondicykler var i lang tid de mest efterspurgte og købte maskiner til hjemmetræning. Det hænger ganske simpelt sammen med, at de fungerer som almindelige cykler og dem kender alle. På trods af det simple princip er der mange små forskelle på de forskellige modeller. Derfor er det meget vigtigt at finde og købe det passende træningsudstyr. Alt for tit ender dårlige motionscykler fra discounteren eller supermarkederne som støvfanger eller stumtjener. Med vores rådgiver om motionscykler vil vi gerne informere dig om forskellene og hjælpe dig med at vælge den rigtige maskine.

Hvorfor købe en motionscykel

Vi vil starte med at forklare kort om fordelene ved en motionscykel, så du kan være sikker på, at motionscyklen er det ideelle motionsudstyr for dig og ikke en helt anden maskine som f.eks. et løbebånd eller en crosstrainer.

Motionscyklen kan benyttes af alle, uanset alder, fitnesslevel eller træningsmål. En af de største fordele ved en cykeltræner er, at man kan sætte sig op den og starte med at træne. Hvem der kan træde i pedalerne, kan også lave hjertekredsløbstræning på sin motionscykel.

Du kan lave cardiotræning på en motionscykel til enhver tid. Efter kun få træningstimer om ugen, mærker du allerede de første resultater, lige meget om det drejer sig om velvære, vægttab eller generel fitness. At træne siddende er meget behageligt og især mere ledskånende end f.eks. løb. Derfor findes der også mange helse træningsprogrammer i forbindelse med motionscyklerne.

Der findes inden for gruppen af motionscykler modeller af forskellig kvalitet. En vigtig kvalitets forskel er muligheden for at indstille modstanden i watt. Det har den fordel, at du kan måle din præstation helt nøjagtigt og ligeledes altid indstille den samme modstand.

Recumbent bike eller upright bike

Man skelner mellem to konstruktioner: Recumbent Bike (siddecykel eller sofacykel) og motionscyklen, hvor du sidder opret. Upright biken er ligesom en stationær cykel. Sadel, pedaler, håndtag – alt, som på en rigtig cykel, har også en motionscykel.

Recumbent bikes afviger fra det normale cykeldesign. Pedalerne er ikke placeret under sædet, men monteret længere fremme på cyklen. Sædet er monteret lavere bag pedalerne. Således er træningspositionen næsten liggende, kun med opret overkrop. Recumbent bikes byder på en særdeles komfortabel træning og understøtter og aflaster ryggen yderligere. Selvom positionen på en recumbent bike ser “bekvem” ud, er træningen lige så effektiv og intensiv som på en almindelig motionscykel. Disse siddecykler finder du i vores online shop i en egen kategori.

Indstilling af sædet

Din nye motionscykel skal helst have et sædet, som kan justeres i højden. Jo finere indstillingen er, desto bedre! Vær opmærksom på, at højdeindstillingen har en skala, så du hurtig kan indstille sædets højde. Indstillingen skal være så simpel som mulig, for eksempel med drejeknap eller greb. Endnu bedre er det, hvis sædet også kan indstilles vandret, det vil sige at afstanden mellem sæde og styr også kan reguleres.

Sædet

Sædet skal være så stort, at man kan sidde bekvemt. Polstringen skal være blød og tyk, så du sidder godt når du træner i længere tid. Den højeste komfort har gel-sæderne. På de fleste motionscykler kan sædet også skiftes ud. Du kan således benytte din cykelsadel til motionscyklen eller sadlen fra en anden model. Det er især interessant, hvis flere personer træner på den samme motionscykel eller hvis du vil være mere sportlig med en racersadel.

Ramme og basis

Flere motionscykler har en konstruktion, så det er lettere at komme op og ned af motionscyklen. For ældre mennesker og personer med bevægelsesindskrænkninger er denne åbne konstruktion uundværlig. Men den gør det lettere for alle at komme op og ned ad motionscyklen.

Træningsstyring via puls

Motionscykler egner sig fremragende, hvis du vil tabe dig Men for at opnå gode resultater skal motionscyklen helst have pulsmåling. Pulsmålingen har den fordel, at du kan indstille et bestemt pulsområde. I bestemte pulsområder når du hurtigere dine træningsmål. Motionscyklen tilpasser automatisk modstanden, så du altid træner i det forudindstillede pulsområde. Du træner for eksempel i det optimale fedtforbrændingsområde ved en puls på mellem 55 og 65% af den maksimale puls.

Sikkerhed

Det er vigtigt, at alle bevægelige dele på motionscyklen, især drivremmen er fuldstændigt dækket af skærmen, så man ikke hænger fast eller kommer i klemme under træningen. Skærmene sørger ligeledes for, at den sensible mekanik er beskyttet mod støv, snavs og sved. Vi garanterer en højere sikkerhed med en høj stabilitet. Du finder bedømmelsen i Sport-Tiedje testbedømmelse. Vores bedømmelser gælder også udstyr, ergonomi og rundløb.

Modstandsindstilling og træningsprogrammer

Træningsprogrammer byder på afveksling og understøtter dig med at nå dine træningsmål på en effektiv måde. Det behøver ikke altid være mange programmer. Generelt har mange motionscykler wattstyring. Derudover anbefaler vi mindst et program med pulsstyring, et intervalprogram, et brugerprogram samt et lille udvalg af forudindstillede profilprogrammer. Det gør træningen mere interessant og fremmer dine fremskridt.

Træningscomputere skal være brugervenlig og let at betjene. Hvis hele familien skal træne på motionscyklen, anbefaler vi at computeren har en brugerkommelse. Således har mormor, far eller datter altid deres personlige indstillinger parat.

Håndtaget

Jo flere måde du kan holde på håndtaget, desto bedre er det. For det første kan forskellige personer vælge deres yndlings grebsposition og for det andet sidder du mere bekvemt, hvis du kan støtte dig på din foretrukne måde. Du kan ligeledes skifte håndposition under træningen. Vær opmærksom på, at hænderne ikke glider på håndtagene. Såfremt styret kan indstilles i højden eller hældningen, er det klart en fordel.

Ergonomi

En ergonomisk konstruktion forebygger træthedssymptomer og forhindrer fysiologiske holdningsfejl. Detaljer som indstilling af sadel og styr, en let opstigning, pedalafstand og den generelle konstruktion af cyklen sørger for en god ergonomi. En samlet vurdering af ergonomien på vores motionscykler finder du i Sport-Tiedje testen. Derudover kan du til enhver tid teste vores udstyr i en af vores mange butikker for at finde ud af, hvilken motionscykel passer bedst til dig.

Svingmasse

Vi bliver ofte spurgt om svingmassen. Vi vil gerne gøre opmærksom på, at svingmassens vægt ikke har en afgørende rolle på en motionscykel. Forarbejdningen af hele modstandssystemet og kvaliteten er meget mere vigtig. En tung svingmasse kan være et tegn på at motionscyklen er god, men det er det ikke nødvendigvis.

Har du flere spørgsmål om motionscykler – vi besvarer dem gerne!

Vi håber, at vores vejledning om køb af motionscykler har hjulpet dig videre. Hvis du har yderligere spørgsmål, så ring gerne på vores hotline, skriv en e-mail eller kontakt os via vores live-support. Du er ligeledes velkommen til at komme og teste vores udstyr i en af vores talrige butikker.

Alternativer til motionscykler

Udover siddecykler har vi to yderligere alternativer til motionscykler: indoor bikes og almindelige kondicykler uden wattstyring og med færre funktioner, hvilke er forgængerne til de kendte og populære motionscykler.

Indoor bikes er snarere tiltænkt sportsudøvere. De minder mere om den traditionelle cykel, da de for eksempel slet ikke har nogen elektronik. Modstanden indstilles manuelt og kan indstilles meget højere.

Gode grunde til at købe en motionscykel

Til slut vil vi resumere de vigtigste fordele ved en motionscykel:

 • Hvis du beslutter dig for at købe en motionscykel, træner du uafhængigt af vind, vejr og tid på dagen.
 • De relativt små maskiner er pladsbesparende og let at betjene.
 • Træningen er ukompliceret og motiverende.
 • Modstandsydelsen vises i watt.
 • Motionscyklen er egnet til alle: enhver som kan træde i pedalerne, profiterer af træningen på en motionscykel!
Sport-Tiedje
Europas Nr.1 inden for træningsudstyr til hjemmebrug
 • 48x TysklandBerlin, Bielefeld, Bochum, Bonn, Braunschweig, Bremen, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Duisburg, Essen, Frankfurt, Freiburg, Göttingen, Hamburg, Hannover, Karlsruhe, Kassel, Kiel, Köln, Leipzig, Lübeck, Mannheim, München, Münster, Nürnberg, Saarbrücken, Schleswig, Stuttgart, Wiesbaden, Würzburg
 • 12x i StorbritannienAberdeen, Batley, Camberley, Edinburgh, Glasgow, London, Manchester, Newcastle, Nottingham
 • 6x i HollandAmsterdam, Bodegraven, Den Haag, Eindhoven, Roosendaal, Rotterdam
 • 4x i ØstrigGraz, Linz, Salzburg, Wien
 • 3x i SchweizBern, Lausanne, Zürich
 • 2x i BelgienAntwerpen, Bruxelles
 • DanmarkKøbenhavn
 • PolenWarszawa
Sport-Tiedje Nyhedsbrev
Modtag nu en kr 75,00 værdikupon*
* kan indløses ved vareværdier fra kr 400,00
Europas nr. 1 inden for hjemmefitness interaktiv
Find os på Facebook, Google+ etc.
 • Facebook
 • Goggle+
 • YouTube
Betalingsmåder
 • Paypal
 • VISA
 • Master Card
 • bankoverførsel
 • EAN
Transport og distribution
 • DHL
 • UPS
 • FedEx
 • spedition
© Sport-Tiedje GmbH 1984 - 2018
1) Kun ved betaling pr. PayPal, kreditkort.
Personlig rådgivning og egne teknikere
Sport-Tiedje
DK's største udvalg både til private & erhverv.
80 - 901 650
info@sport-tiedje.gl